Hotel U.S.A.

A finals del 2011, les guerres a l’Orient Mitjà van propiciar una crisi global amb més de 800.000 refugiats. Persones desplaçades que començaven una nova vida en un nou país enfrontant-se a una llengua, uns costums i un menjar diferents, amb paisatges i sons que no els eren familiars.

En aquest context, les periodistes nord-americanes Andrea Meller i Marisa Pearl es van proposar gravar un documental sobre la primera nit als Estats Units de famílies refugiades procedents de diferents països. L’experiència va ser colpidora: “Veient passar una família rere l’altra per aquest hotel a prop de Nova York ens va sorprendre la universalitat de l’experiència d’aterrar en un lloc nou després d’un llarg vol: el jet lag, la fam, la desorientació, l’ansietat, l’esperança. Mentre els adults lluitaven clarament contra el pes de la pèrdua d’una forma de vida i intentaven imaginar-se la venidora, els seus fills vivien aquell dia com qualsevol altre (o fins i tot més emocionant)”.

El curtmetratge resultant, “Hotel U.S.A.”, és un retrat commovedor de la valentia i la dignitat entre nouvinguts. L’afegim a La Maleta amb l’esperança que ens ajudi a reflexionar sobre la seva posició i la manera en què són rebuts i acollits.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *